Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2015 00:13 - НАРЪЧНИК НА МЛАДАТА МАЙКА: КАКВО Е НУЖНО, ЗА ДА ИЗКЪПЕТЕ БЕБЕТО ПРАВИЛНО
Автор: ronya Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8187 Коментари: 7 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
1. Ваничка с анатомичен дизайн от специален биологичен, биоразградим, нетоксичен, създаден в екологично чист район, дерматологично тестван в клиника полимер. Пакетирана в защитена среда.

2. Седалка със същите характеристики, която да бъде поставена във ваничката. Разбира се, важно е да подберете точния размер, отговарящ едновременно на ръста, височината, гръдната обиколката и обиколката на бедрата на бебето.
3. Термометър за вана от същия полимер, измерващ с точност до 0,000001 градуса, във формата на делфинче, пате или друго водно животинче, но в меко розово или нежно синьо - за да бъде едновременно полезен и образователен, но без да създава стрес в крехкото бебешко съзнание.
3. Каничка за къпане от същия полимер, с ергономичен дизайн, нехлъзгаща се дръжка, оптимален обем и специално разработен дизайн, който не позволява на водата да изстине, докато поливате бебето. Добре е да съобразите обема с възрастта на бебето, както и да внимавате каничката да е с формата на водно животинче или поне с нарисувани животинки (вече знаете защо).
4. Специални играчки за вана от същия материал и в същите подходящи форми и цветове. 
5. Специална кошничка за играчките от същия материал, която за удобство можете лесно да закрепите на ръба на ваничката.
6. Шапка-козирка за къпане, която да бъде пристегната плътно на главичката на бебето, за да не се стичат капчици вода по лицето му. Естествено, материалът вече ви е познат, само че внимавайте този път да е мек и еластичен.
7. Възглавничка за къпане, която да бъде поставена на седалката зад главичката на бебето с цел абсолютен комфорт на мъничето. Изработена от мек, биологичен материал, който се среща в една-единствена област на последния екологично чист район в света - долината на Амазонка. Остава мека, без да попива вода, което пречи на нежната детска кожа да гъбясва по време на къпането.
8. Гъба за къпане, създадена от лабораторно подобрен естествен растителен материал, мека и нежна към кожата на бебето.
9. Душ-гел - дерматологично тестван, създаден от екологично чисти високопланински билки по стара индийска рецепта.
10. Вода - може да бъде закупена от най-добрите хипермаркети (подходящите марки лесно можете да разпознаете по розовия етикет), може да бъде донесена от извор с доказана (!!!) чистота, да има доказано съдържание на сребро или в най-лошия случай може да бъде преварена в специално създаден за целта уред, който я йонизира и доказано убива микробите, което ще предпази вашето съкровище от заболяване, ако случайно капка вода попадне по устничките му.
11. Хималайска едра сол. Както се знае, солидното подсоляване на водата за къпане предпазва детето от изпотяване. Химичният състав на екологично чистата хималайската сол е най-добър за тази цел.
12. Хавлия - от естествени растителни екологично чисти влакна, антимикробна, йонизирана, проветрива, самостерилизираща се, бързосъхнеща или за еднократна употреба.
13. Помощници - най-добре шест. Единият държи главичката на бебето, за да не се килне, и контролира позицията на козирката; вторият го придържа за коремчето, за да не се свлече и да се потопи във водата повече от необходимото; третият и четвъртият държат крачетата и ръчичките му, за да не цопне в рязко в сапунената вода и да пръсне от нея в очите или устата си; петият забавлява детето с играчките, за да отвлече вниманието му от неприятната дейност; шестият помощник чака отстрани с разпъната в ръцете си хавлия, за да може след приключване на процедурата възможно най-бързо да завие детето, за да се избегне евентуална настинка.

ВНИМАНИЕ! 
НИКОГА НЕ ПРАВЕТЕ КАТО ЖЕНИТЕ В СЛЕДВАЩИЯ КЛИП! 
ТЕ СА ЛОШИ МАЙКИ, А ВИЕ НЕ ИСКАТЕ ДА СТЕ ТАКИВА, НАЛИ???

 





Тагове:   майка,   бебе,   къпане,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. prod - да бе
24.03.2015 21:48
забавно е но извратено :) баба ти все така те е къпала, и като гледам нищо ти няма :)
цитирай
2. starotomagare - Бил съм бебе в средата на миналия век ...
24.03.2015 21:57
Бил съм бебе в средата на миналия век и за това помня как се къпеха бебетата по къщите .Коритцата бяха издълбавани от дънер на топола .Разбира се съществуват доста модификации но те се различават главно по дълбочината и формата.Какъв по-екологичен и биоразградим материал?За поливане с вода служеха изрязани кратунки от тези с дългите заоблени дръжки а не от тези в които са си носили вода с две разширения стеснени между тях.Биологичен материал,биоразградим и много удобен съд за поливане .Биват различни по големина в зависимост колко е голяма кратуната .За бебе се избират от по-малките За подложка на бебето и възглавничка се използваха пеленките които след това ще се изперат след бебето.Топлината на водата се определя с малкия пръст на ръката както и при заквасване на мляко но по-хладка. Никакви супергелове а само малко съпун ,,Бебе".Целта е не да го миете от някакви мръсотии а само редовно да се увлажнява кожата .НИКАКВО СОЛЕНЕ !!!Нито във водата нито пък после-това са лоши бабешки практики и предрасъдаци .Детската кожа е твърде чувствителна и не понася такива простотии.Добре е първите къпания да ги прави опитна жена заедно с майката .Тя трябва колкото се може по-скоро да се престраши и да започне сама.Няма нужда от играчки за да не се разсейва майката и превъзбужда детето.Достатъчно е на детето да са покаже колко хубаво нещо е топлата вода и как може да се поплиска в нея.Да се внимава най-вече при миенето на главичката и лицето .Почти без съпун за да не го задави пяната.В стаята трябва да е топло но не горещо и задушно .Няма нужда от гъба а само от миене с ръце .Накрая го измивате внимателно от сапунената вода и го увивате в хавлийката му.Ако нещо сте ядосани и нервни почакайте да се успокоите преди да започнете .Къпането трябва да се превърне във всекидневно удоволствие както за бебето така и за майка му.
цитирай
3. ronya - хм,
24.03.2015 22:02
малко ми е странно чувството за хумор сигурно, та затова не личи подигравката. Извратено е, да, а и аз нарочно го доизвратих още малко :)
Хубава вечер :)
цитирай
4. ronya - starotomagare,
24.03.2015 22:10
много, ама много ми се иска да спрем да се оставяме да ни промиват мозъците по най-елементарен начин и да започнем да мислим със собствените си глави. Да се научим да отсяваме наистина важните неща от всичката плява, с която ни заливат постоянно. Защото целта на плявата не е да ни накара да се чувстваме добре, а да напълни джобовете на определени хора.
Ей за такива неща си мислех, докато гледах клипа и после - докато се опитах да създам списък (леко доизвратен, както вече казах) за нещата, които биха били нужни според днешното "мислене" за една толкова приятна, мила и лична дейност като да изкъпеш малкото си бебенце...
цитирай
5. prod - аха сне сме се разбрали
25.03.2015 07:34
аз си помислих че си извратена кифла :) така замислено става, кефиш ме , целувки ... :)
цитирай
6. starotomagare - Беше ми пределно ясно, че се бъзикаш ...
31.03.2015 21:57
Беше ми пределно ясно ,че се бъзикаш с тъпите кифли които се впечатляват и направо изпадат в истерия от заливащата ги лъвина от високоучени статии написани от суперспециалисти а на практика жалки компилации пействани от мрежата.Понеже съм старо магаре и не мога да престана да се стремя да се боря с абсурдите които ни натрапват и които след много повтаряне се превръщат в норма, се постарах да припомня как ставаха тези неща по времето когато тази дейност (къпане и отглеждане на бебета ) не беше нещо свръх сложно и специализирано а домовете на българите не бяха изпълнени с домашни любимци а с дечица на различна възраст .Тогава проблема по-често беше ,че се появяваха на бял свят непредвидени а не вълненията заради включване в програми за ,,ин витро".Тогава да се яде бял хляб беше привилегия на богатите докато бедните се радваха на значително по-черния и по-евтин хлебец .Тогава съществуваше и поговорката ,,На триците скъп ,на брашното евтин".Доживяхме това да стане бизнес политика а хляба с повече трици да стане,, диетичен" и по-скъп.
цитирай
7. ronya - starotomagare,
01.04.2015 11:20
чета те и си мисля, че и аз съм стара магарица ;) За щастие :)
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ronya
Категория: Лични дневници
Прочетен: 496572
Постинги: 151
Коментари: 939
Гласове: 4396
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031