Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2016 00:24 - За Божия промисъл, влаковите катастрофи и за проблемите на ВИК - гр. Карлово на Богоявление
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 508 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Хе, тъкмо си спомням, как на осми декември четях във Фейсбук за годишнината от смъртта на неколцината български войници в Кербала и си мислех, че тая година се разминахме с декемврийските трагедии, и тъкмо да си река "уф, минахме", и ето ти днес по обяд, тролята чете - медиите показват изненадани сградата на общината в  село Хитрино, която изглежда така, сякаш я е ударила бомба. По обяд жертвите бяха пет, сега чета - станали седем, с опции за повече, за пръв път виждам в днеса снимка от призив за кръводаряване,  която не се показва затворена врата на отделение, ами хора ранени пред вратата, та човек да почуства ама наистина и да види  какво значи да ти падне цистерна със запалителна газ на главата рано сутринта; браво днес, показвате съпричастност и реагирате като медия. 
Философски погледнато, колеги, всеки декември от известно време насам, както казват редица наблюдатели, Господ дава знаци ( че не бива да продължаваме с немърливостта си на работното място; престъпленията, които по принцип не се разкриват у нас, също слагам в тази графа, защото те пък са вид служебна и управленска немърливост, и не само);  дава знаци Господ, ама решения на посочва. И понеже е милостив, явно не прави работите твърде тежки за понасяне - еде, петшестина в Кербала, сега седем в Хитрино, ми добре, че цистерните не са минали в осем часа през гарата, защото събота е пазарен ден... Но,  Господ напомня. Защото е упорит. 
Ето например, в Карлово, всяка година за Йордановден става авария и нямаме вода във Военното градче.  Някой би казал, че за това е виновна ВиК, обаче аз съм убедена, а и логиката сочи така, че всъщност причината е Господ, защото, съгласете, се, ако зависеше наистина от ВиК, те щяха да направят нещо, явно не зависи от тях...Цял квартал, колеги, от поне три хиляди души остава без вода на празника, и всички си го знаят това, но търпеливо прескачат дупката на шосето, направена от багера на ВиК, и си носят тубите с водата до вкъщи. 
А утре например, сигурно ще бъде ден за траур (неделя). С основание, бих казала - тежка влакова катастрофа, напоследък БДЖ има сериозни проблеми, за щастие до момента само с пътническите влакове, но за нещастие, вече и с товарните композиции... На някой ще му стане тъжно, хиляда души ги евакуираха, няколко десетки ще живеят във временни жилища, кой както се нареди, а Господ ще погледа, ще погледа през гъстия дим, па догодина, айде пак....



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1661183
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930