Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2015 08:17 - Мозаечният метод на Шпрингер
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2559 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Чували ли сте за него? Аз не знам нищо за този метод. И понеже в случай на такава голяма простотия от моя страна винаги питам (Гугъл естествено, а не соц.агенция “Допирателна” например), така постъпих и сега. Направо ми олекна – и Гугъл не можа да свърже в едно тези две понятия. Поотделно, да. Естествено. Шпрингер е онзи Аксел, който е създателят на една от най-могъщите вестникарски империи в света, а мозаечни методи излязоха цял кош, из всички области на човешкото знание. Да, защото чрез определението “мозаечен” се указва, че това е изследователски метод, който се базира на проби взети от изследвания обект оттук-оттам, казано най-просто.

Продължавам с “простото”. Като се замислих, мозаечните методи са много коварни. Ето например. Пет реда по-нагоре споменах социологическа агенция “Допирателна”. Такава агенция няма, но аз така наричам “Медианата” на Кольо Колев. Те всички социологически изследвания са “мозаечни”, но наш Кольо си е подбрал 1000 мозаечни парченца, всичките от червения политически спектър и после защо резултатите му нямали нищо общо с действителността? Същото и в следващия пример. Пише постинг miledi. Отговарят й Marmalаdy, mara886, mileidi46, a gosho568, leonleonovporn2, theeconomist, kushel, blackpredator, onlyfun се правят, че не знаят коя е Юлия и се включват в разговора й. О, забравих sankii - “Браво! Чудесен постинг!”. Откъдето следвало, разправят вкупом, че ТОВА е, пардон, лицето на BLOG.BG. Ама то така не се прави бе, умници. (Извинявайте, читателю, за “бе”-то, ама на тарикати не мога да говоря на Вие.)

Сега продължавам със себе си. Оказа се, че и аз съм бил почитател на мозаечния метод. Без да подозирам. Ето например, вече трети пълен месец пиша специализирани постинги, изследващи “моите любимци” от BLOG.BG. Онези червените, кафявите, анти-семитите и анти-империалистическите блогъри. (Определенията са мои.) Те са много тези блогъри, особено в нашия любим блог, където се намираме и в момента. Съвсем естествено е това ... явление, но спирам дотук, защото пиша за “кучетата”, а не за “тоягата” (админите на BLOG.BG), която ги кара да скачат.

Досега съм написал 8 на брой такива постинги –

за zlatko1 (http://dobronameren.blog.bg/history/2015/03/29/blog-bg-imena-zlatko1.1349929),

     kushel (http://dobronameren.blog.bg/history/2015/04/06/blog-bg-imena-kushel-2010-2012.1351961 и http://dobronameren.blog.bg/history/2015/04/11/blog-bg-imena-kushel-2013-2015.1353353),

    братан-Овците, бах-Урките и Буда-лите (http://dobronameren.blog.bg/history/2015/05/05/bratan-ovci-bah-urki-i-buda-li-v-blog-bg.1359206),

     hadzapi (http://dobronameren.blog.bg/history/2015/05/14/bezsmyrtniiat-polk-bil-preduprejdaval.1361401),

     Bosia (http://dobronameren.blog.bg/history/2015/05/26/blog-bg-imena-bosiia.1364357),

     Varg1 (http://dobronameren.blog.bg/history/2015/06/18/blog-bg-dvete-vv-ta-ot-trynsko-pyrviiat.1370007)

и   VV1951((http://dobronameren.blog.bg/history/2015/06/23/blog-bg-dvete-vv-ta-ot-trynsko-i-vtoriiat.1371219.)

А колко още има ... свят ми се завива.

Съвсем ясно е, че в подборката ми няма нищо “мозаечно”. Естествено! При това още в първия постинг от тази “блог-вълна” съм поднесъл извиненията си за това на наистина стойностните блогъри. Занимаващи се далеко не само с политика! А такива стойностни блогъри има. Ето виждате ли! – още едно ужасно следствие от комуносоциализма в който ни люляха и продължават да ни люлеят вече 70-та година “съветските българи”. Вместо да си гледам, аз лично, живота, жената, децата и внуците, вместо да си пия бирата с добри комшии, съм седнал да се боря с призраци. Които отдавна трябваше да са в Ада (като в някои страни открай време) или поне да са се запътили натам (в други някои страни от по-скоро).

“Мозаечно” обаче има и то е в изследването ми на творчеството на тези съветски блогъри, т.е. мозаечна е подборката на постингите им въз основа на които вадя изводи за безполезността им в обществото ни.

Имам оправдания:

Първо – принуден съм да използвам “мозайка”, защото как се разглеждат в 8-10 страници хиляди постинги, написани само от един човек. Изобщо не преувеличавам. От изредените преди десетина реда блогъри има хора с 4000, 6000, дори 8000 постинги, написани за 5 години примерно, т.е. по 3-4 постинги всеки божи ден. Най-малко е писал VV1951 – “само” 450 за 4,5 години. А как ви се струва, не е ли нахално един мой “разглеждан герой” – Bosia да ми изпрати коментар:  bosia - До Рашев 25.06 14:53 – “Виждам, че си трол. Прочетох днес случайно и това, което си натролил за мен. Не се бой, няма да те псувам или бия. Не си ми интересен. Дори и мозаечния метод на Шпрингер не си научил както трябва."

Аз съм бил трол?! С моите 330 постинга за 4 години. След като самият Босий за същото това време има 1850?! Ама другаде го сърби тоя. Казал си го е веднага. Понеже не му харесва, онзи анализ, който съм направил за него, съм станал “некадърен трол”. Миличкият! И вика на помощ самия Шпрингер, когото повдига до чин “измислител на мозаечния метод”, без онзи хал хабер да си има за това, разбира се. Ама какво ли му разбира главата на тоз “бос” от обикновена почтеност. Как да не пратиш такъв тарикат по дяволите?!

Второ – Всичките ми постинги имат една и съща структура – първо цитата, послужил за направения, следващ веднага!, мой извод, както и датата на постинга за любопитния читател, ако е Тома Неверни. При това положение засегнатите “боси” отвсякъде, какво да направят? Ами обявяват, че “мозайката ми” е пристрастна. Че не съм разгледал всичките постинги, цитирал съм непълно или избирателно и др.такива елементарно оборими неща.

След като във всеки постинг пишещият го започва или завършва с “Поздрави, другарю Путин” или “Вън хамериканците от България” или “Педерлиев е корва, а Боко – тиква”, или “Ех, какъв прекрасен социализъм живяхме ние преди Десети”, или “Демокрацията е виновна за всичките ни неуспехи и беди” ... как да направя извода, че тоз бил за Европейска България? А номерът им “Нека не говорим за нещата (за досиетата например – аз), докато не разкрием цялата истина (както твърдеше Желю Желев)” е отвратително гаден. Звучи ми като нещо от рода на “Тоя няма да го съдим за разкритите му престъпления, докато не сме сигурни, че не извършил и друго неразкрито все още престъпление.”

В това време Путин вкарва своите танкове в прируска България преди американските. По молба на “всички българи” според червен Кольо, разбира се.

Комунистите и разновидностите им социалисти и национал-социалисти са хора за презиране. Знаете ли какъв непосилен труд трябва да се положи, за да се направи “мозайка” сред ТЕЗИ, доказваща, че този извод не важи за всичките от групата им?! Камо ли пък за всички българи!?

ТОВА не е само моя работа, мислещи, гледащи, четящи, пишещи, сънародници. Хайде, хващайте се на работа! Създавайте своята “мозайка”! Иначе ще ручаме чуждата, после ще се питаме защо това е било необходимо, клатейки умно ушите си. Ех, имала глава да пати.

А, Шпрингер ли? Ами той няма никакво отношение към моята работа. Има отношение към съдбата на нашия Кольо - "Ще сочи разни копелета-соросчета като Шпрингера за пример, а-а-а! Дегенерат! За такива, каквото там следва по инструкцията на КГБ, откак се помнят времената." Каква “мозайка”, какви 5 рубли...




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. slavimirgenchev1953 - Шапка ти свалям за положения труд!
28.06.2015 08:28
Това е черен физически труд, от какъвто твоите "херои" бягат като дявол от тамян, защото дедите им са били все ратаи и цървули и в гените им дори цари ужас от труда!
Като знам, че го правиш и безплатно (нали и това и един от най-"яките" им харгументи), се чудя как имаш нерви и време за тези маскари на маскарите, за които иначе всички са маскари.
Но си свършил чудесно работа: разобличенията ти са истински принос както за анализиране на полУжението в блог.бг, така и за безкомпромисното характеризиране на цяла група блогъри от едно котило. С изключение на Босия, разбира се, но това е без значение, защото той също минава към тях. Вече.
цитирай
2. dobronameren - Благодаря
28.06.2015 08:45
Благодаря за оценката
цитирай
3. vmir - Наистина огромна работа вършиш, и аз ти се възхищавам.
28.06.2015 18:37
Но друг шанс България няма, освен поставяне всеки на заслуженото му място, колкото и усилия да се полагат за обратното. Иначе ще продължаваме да си мислим, че демократи са онези, които са заявили, че ще ходят боси до края на комунизма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1889202
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930